Патріарх УГКЦ відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний»

12.12.2016, 10:23
Патріарх УГКЦ відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний» - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого пастирського візиту до Одеси відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

unnamed_4d.jpgГлава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого пастирського візиту до Одеси відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Перед катедральним собором Андрія Первозваного ми відвідали наш славний фрегат «Гетьман Сагайдачний». Ми побули з нашими військовослужбовцями, які справді відмовилися від усіх принад і спокус ворога, від кращих зарплат, від вигідного життя, залишили все, аби бути вірними своїй Батьківщині і своєму народові», – відзначив Предстоятель у своєму слові до вірних у катедральному храмі Андрія Первозваного.

Патріарх Святослав додав, що греко-католицькі священики є духовними батьками наших героїв. Архиєрей подякував о. Олександру Смеречинському, морському капелану, та всім священнослужителям Одеського екзархату за те, що духовно опікуються нашим Чорноморським флотом, моряками.

Наприкінці Літургії владика Михайло (Бубній), екзарх Одеський, подарував Патріарху «сувенірний корабель». А миряни вручили Главі Церкви капітанський кашкет, який Глава УГКЦ одразу ж приміряв.