Патріарх Філарет освятив прапор 72-механізованої бригади

01.12.2016, 11:40
Патріарх Філарет освятив прапор 72-механізованої бригади - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет 29 листопада у своїй резиденції зустрівся з командиром 72-ї окремої механізованої Красноградсько-Київської бригади полковником Соколовим Андрієм Васильовичем та волонтерами, які постійно допомагають військовослужбовцям бригади.

DSC_0011.jpg-sss.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет 29 листопада у своїй резиденції зустрівся з командиром 72-ї окремої механізованої Красноградсько-Київської бригади полковником Соколовим Андрієм Васильовичем та волонтерами, які постійно допомагають військовослужбовцям бригади.

На прохання військових Патріарх Філарет освятив прапор бригади та шеврони, які після освячення волонтери повезли у підрозділи бригади, що зараз перебуває в зоні АТО. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Розташована 72-га бригада у місті Біла Церква Київської області. Бойовий шлях бригади розпочався 8 березня 2014 року, коли військову частину підняли по тривозі. Вже наприкінці березня окремі підрозділи бригади утримували оборону навколо м. Маріуполь та м. Волноваха на Донеччині: перший механізований батальйон утримував Маріупольський аеропорт, а в травні частково був закинутий у тільки-но відвойований Донецький аеропорт, де рота бригади утримувала оборону більше 70 днів (вони й були першими «кіборгами» ДАП), а частково зайшов на охорону 248-кілометрової прикордонної зони від Амвросіївки до Ізварино. Другий механізований батальон з березня 2014 по травень тримав оборону довкола Волновахи, далі поблизу Амвросіївки і разом з 1-м механізованим батальйоном — поблизу Свердловська, Червонопартизанська, Ізварино, де пробули півтора місяці до славнозвісного прориву 3 серпня 2014 року. З осені 2014 року підрозділи бригади несли службу у Волноваському районі Донецької області. Наприкінці жовтня 2016 року підрозділи бригади заступили на позиції в районі промзони міста Авдіївка та смт. Верхньоторецьке на Донеччині.

За заслуги перед Україною і українським народом, виявлені під час проведення АТО, Патріарх Філарет нагородив командира 72-ї окремої механізованої бригади полковника Андрія Соколова медаллю "За жертовність і любов до України". Також таку нагороду отримали волонтери Павло Збінський та Олег Ганжа, які постійно передають допомогу бійцям 72-ї бригади на фронт.

Патріарх привітав присутніх з церковними нагородами, вручив пам'ятні подарунки і закликав Боже благословення на всіх українських військових, які звершують високе служіння захисника Батьківщини.