• Головна
  • Новини
  • Курсанти здійснили паломництво до Гошівської ікони Матері Божої та молилися за мир...

Курсанти здійснили паломництво до Гошівської ікони Матері Божої та молилися за мир

25.10.2016, 11:04
Курсанти здійснили паломництво до Гошівської ікони Матері Божої та молилися за мир - фото 1
Паломництво курсантів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої відбулося 22-23 жовтня 2016 року. Участь у цій духовній мандрівці взяло 50 курсантів.

Паломництво курсантів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої відбулося 22-23 жовтня 2016 року. Участь у цій духовній мандрівці взяло 50 курсантів.

Курсанти_1.jpg

Разом з майбутніми офіцерами вирушив о. Степан Сус, Голова Центру Військового Капеланства та Настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ, та бр. Юрій Балух, капелан Академії.  Відбулось це паломництво за підтримки Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ.

Курсанти разом з капеланами відвідали василіанський монастиря на Ясній Горі, який має більш ніж 500-річну історію, монастир Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини.

Курманти_2.jpg

Прочани разом із капеланами молились за мир в Україні, за рідних.

На завершення учасники прощі побували в Закарпатті, де відвідали замок Паланок в Мукачеві та взяли участь у екскурсії містом.

Курсанти_3.jpg

Майбутні офіцери також поділилися своїми враженнями від участі у паломництві:

«За цю добу я з друзями помолився за своїх батьків, братів, сестер та за своїх близьких… За ці півтори доби я наче побував вдома. Хочу сказати за це Велике Дякую»,  – Іван Ришко, курсант факультету  Бойового застосування військ.

Курсанти_4.jpg

«Після цього паломництва, гадаю, що Церкву в армії можна з впевненістю віднести до окремого роду військ ЗСУ», – поділився думками  Михайло Феєр, курсант факультету Ракетних військ і артилерії.

Курсанти_6.jpg

«Під час паломництва я молився за мир в країні, здоров’я близьких та рідних. Просив Пресвяту Богородицю про допомогу у навчанні, і взагалі в житті. Дізнався нового про кожного хто був в цій подорожі, не дивлячись на те, що знайомий з цими людьми понад рік... Мав нагоду поговорити з бр. Юрієм про речі, які не міг пояснити сам собі. Дуже Вам дякую», – розповів  Андрій Дмитрук, курсант факультету Бойового застосування військ.  Про це інформує Капеланство.info .

Курсанти_5.jpg