Патріарх Філарет приїжджав на лінію фронту

09.10.2016, 10:55
Патріарх УПЦ КП Філарет 7 жовтня відвідав військових у зоні АТО на Донеччині. Про це своїй Фейсбук-сторінці повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

Патріарх УПЦ КП Філарет 7 жовтня відвідав військових у зоні АТО на Донеччині. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Велика несподіванка! Ввечері до нас завітав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Дивовижної сили чоловік. Я захоплююся його мудрістю та світлістю думки. Чоловік молитви і дії. Без малого 88-літній Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка», - написав Жебрівський.

Патріарх відвідав військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив воїнів на захисту України.

«Більше години спілкувались ми із Патріархом, - зазначив він, - обмінювались думками. Святійший жваво цікавився ситуацією на Донеччині, як йде відбудова зруйнованого краю. Особливо Патріарха цікавило те, як на Донеччині пробуджується український дух та глибинна українська духовність. А коли я розповів Святійшому про наш проект створення в громадах мережі опорних модерних україномовних шкіл, очі його заіскрились радістю. Адже мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території.

На завершення Патріарх поблагословив нашу працю на відбудову та оновлення Донеччини і твердо сказав: – «Працюйте натхненно! Що б не було, не падайте духом, сміливо йдіть уперед. Перемога буде наша, бо правда з нами і Господь з нами».