• Головна
  • Новини
  • Відбулася п'ятнадцята ротація священиків УПЦ КП в зону АТО...

Відбулася п'ятнадцята ротація священиків УПЦ КП в зону АТО

02.10.2016, 13:00

Військові священики почали прибувати до Києва ще напередодні, 29 вересня, для заповнення необхідної документації та підбору військової амуніції. Після отримання документації п’ятнадцята черга військових священиків УПЦ Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

30 вересня 2016 року відбулась п’ятнадцята ротація військових священиків. Військові священики почали прибувати до Києва ще напередодні, 29 вересня, для заповнення необхідної документації та підбору військової амуніції. Після отримання документації п’ятнадцята черга військових священиків УПЦ Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, всі кроки підготовки відбувались в тісній співпраці з Генеральним Штабом України, Міністерством оборони України та Національною гвардією. Як результат, військові священики розподілені згідно потреб військовослужбовців на 3 групи, у відповідності до кількості ОТУ зони проведення АТО. З Києва відправилося 11 священнослужителів. На місцях служінн перебуває вже 18 священиків (12 з яких постійно перебувають в зоні проведення АТО) і продовжують нести хрест пастирського служіння в умовах бойових дій. Протягом вересня у районах проведення АТО пеебувало загалом 29 військових священиків УПЦ Київського Патріархату.

Як йдеться у повідомленні, перед відправленням всі військові священики отримали відповідні документи від Синодального Управління військового духовенства та Генштабу, НГУ і ДПСУ для в’їзду в зону проведення бойових дій. Військові командири відповідних частин з ранку 1 жовтня виходитимуть на зв'язок з військовими священиками та погоджуватимуть умови їх прибуття. З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета кожному військовому священику було закуплено камуфляж, куртку, берці, шеврони й тактичний ремінь.

Зранку перед відправленням військових священиків у трапезному храмі Михайлівського Золотоверхого монастиря Святого апостола Іоана Богослова військовий священик прот. Іван Михайлишин відслужив молебень на закликання Святого Духа з молитвою за Україну. На пероні Київського залізничного вокзалу священики по традиції заспівали Гімн України.