• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет нагородив церковними орденами бійців Української добровольчої армії...

Патріарх Філарет нагородив церковними орденами бійців Української добровольчої армії

23.09.2016, 12:03
Патріарх Філарет нагородив церковними орденами бійців Української добровольчої армії - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет 20 вересня прийняв у своїй резиденції бійців Української добровольчої армії, які виконують місію у гарячих точках на Сході України.

DSC_0021.jpg-dddd.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет 20 вересня прийняв у своїй резиденції бійців Української добровольчої армії, які виконують місію у гарячих точках на Сході України. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

"Я хочу подякувати вам за те, що ви захищаєте нашу українську землю. Це є найголовніше, бо якщо ми не збережемо нашу державу зараз, то будемо знову рабами. Ми й так були вже рабами понад триста років. А тепер Господь дав нам за страждання українського народу свою незалежну українську державу і зараз ми проходимо випробовування: достойні ми мати свою державу чи, як каже Путін, що такого українського народу не існує. Але ми через Вашу мужність і готовність віддати своє життя за Незалежну українську державу доводимо всьому світові, що ми достойні мати свою Незалежну державу" – сказав Патріарх Філарет.

Також першоєрарх за заслуги перед Україною і Церквою та духовність, виявлені під час проведення АТО, нагородив 8-ох бійців Орденом святого Юрія Переможця.

Предстоятель Київського Патріархату привітав воїнів з високою нагородою.

"Вітаю Вас і думаю, що не далекий той час, коли ми будемо святкувати. Правда на нашому боці. Гарант збрехав Богові, адже гарантував недоторканість наших територій, а Крим захопили. Те, що він агресор, то це покладає на нього печать поразки, тому у Путіна намічена поразка" – наголосив Патріарх Філарет.

У зустрічі також взяли участь архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків та секретар єпархії протоієрей Андрій Безушко.