В зоні АТО відкрили синагогу. Бійці потребують рабина

19.09.2016, 11:08
В зоні АТО відкрили синагогу. Бійці потребують рабина - фото 1
На база Єврейської роти Української Добровольчої армії 16 вересня 2016 року відкрилася імпровізована синагога.

На база Єврейської роти Української Добровольчої армії 16 вересня 2016 року відкрилася імпровізована синагога.

Про це на Фейсбці повідомила Олена Білозерська, боєць УДА, блогер, журналіст.

Бандерівська синагога

«Не всі знають, що у складі Української Добровольчої армії під проводом Дмитра Яроша є підрозділ, в якому служать бійці-мусульмани, а також, віднедавна, є Єврейська рота. Її командир, Максим, з нами з перших боїв 2014-го року. Це реальний бойовий підрозділ, на даний момент більшість його бійців - на передових позиціях у секторі М.», - пише вона.

Олена Білозерська також виклала відео, на якому показано запалювання свічок і молитва у суботній вечір. Командир Єврейської роти Максим розповідає, що ідея відкрити Єврейську роту виникла торік. Його бійці воюють з травня 2014 року, а до створення роти перебували у різних підрозділах – від «Айдару» до ЗСУ.

«До наших побратимів-солдатів приїжджають капелани різних християнських конфесій. А от з єврейськими капеланами – проблема. Ми не всі релігійні люди, не всі знають, що як має бути, але є бажання, є устремління до Бога. Є бажання вивчати Тору, бо на війні завжди ближче до Бога. Тут у нас є маленька вакансія. Якщо є якийсь сміливий рабин, який хоче нести у нас службу, то ласкаво просимо. Синагогу ми йому приготували», - каже командир роти.