• Головна
  • Новини
  • На Донеччині місцевий священик УАПЦ освятив пам'ятні знаки на місцях загибелі солдатів із Львівщини...

На Донеччині місцевий священик УАПЦ освятив пам'ятні знаки на місцях загибелі солдатів із Львівщини

23.08.2016, 15:16
На Донеччині місцевий священик УАПЦ освятив пам'ятні знаки на місцях загибелі солдатів із Львівщини - фото 1
22 серпня поблизу м. Слов'янська архимандрит Сава (Фризюк), настоятель громади УАПЦ м. Слов'янська Донецької області освятив пам'ятні знаки на місцях загибелі двох екіпажів 16 окремої бригади армійської авіації.

22 серпня поблизу м. Слов'янська архимандрит Сава (Фризюк), настоятель громади УАПЦ м. Слов'янська Донецької області освятив пам'ятні знаки на місцях загибелі двох екіпажів 16 окремої бригади армійської авіації.

пілоти.jpg

Саме на цих місцях 2 травня 2014 р. сепаратистами було збито 2 гвинтокрили, загинуло 5 пілотів із м. Броди Львівської області.

Львівські волонтери опікуються місцями, де загинули захисники Батьківщини, вихідці із Галичини (їх є аж 260).

В ці дні, коли триває 23 поїздка на Схід, яка присвячена 25-й річниці Незалежності України, зусиллями Львівської обласно ради встановлено 2 пам'ятні знаки.

На посвячення прибули вдови пілотів, що відділи своє життя за цілісність України, представники влади Львівщини, зокремам і Голова ЛОР Олександр Ганущин. Присутні також були і дерслужбовці Донецької обласної ради.

Як зазначила волонтерка і журналіст Оксана Клим: "Ми від самого початку війни опікуємося українськими вояками. Цього разу ми привезли 30 тонн допомоги. Стараємося не забути і про тих, що віддали своє життя за Україну. Ми працюємо для того, аби про них пам'ятали і майбутні покоління. Зо кошти Львівської обласної ради ми встановили перші два пам'ятники на місці гибелі наших пілотів. Таких місь є 260. Ми дякуємо отцю Саві за щиру молитву за нашими солдатами та його духовну підтримку". Про це інформує офіційний сайт Патріархії УАПЦ.