• Головна
  • Новини
  • РПЦ у 1990-ті переконала суспільство, що Росії треба атомну зброю, - академік-ядерник...

РПЦ у 1990-ті переконала суспільство, що Росії треба атомну зброю, - академік-ядерник

03.08.2016, 09:51
РПЦ у 1990-ті переконала суспільство, що Росії треба атомну зброю, - академік-ядерник - фото 1
Російські розробники ядерної зброї сподіваються, що взаємодія з Російською Православною Церквою допоможе їм відповідати високим моральним нормам під час вирішення завдань щодо вдосконалення російського "ядерного щита", повідомляє Інтерфакс.

Ядерна-зброя.jpg-hhhh.jpgРосійські розробники ядерної зброї сподіваються, що взаємодія з Російською Православною Церквою допоможе їм відповідати високим моральним нормам під час вирішення завдань щодо вдосконалення російського "ядерного щита", повідомляє Інтерфакс.

"Для вирішення таких завдань, з такою грізною зброєю, нам потрібна висока моральна планка. Без цього просування в оборонних, ядерних справах неможливо. Тому тут ми дуже розраховуємо на Російську Православну Церкву, на спільну роботу представників духовенства з вченими", - заявив науковий керівник російського федерального ядерного центру - Всеросійського науково-дослідного інституту експериментальної фізики академік Радій Ількаєв в понеділок на зустрічі Патріарха Кирила з вченими Саровського ядерного центру.

Він зазначив, що в середині 1990-х років Російська Церква підтримала працівників російського ядерного збройового комплексу.

"Тоді в засобах масової інформації культивувалося вкрай негативне ставлення до оборонної теми, особливо до ядерної зброї, до всіх фахівців, які працювали в цьому напрямку. Скрізь з'являлися статті про те, що у нас немає ворогів, що нам ніхто не загрожує, тому воно нам не потрібно. і Російська Православна Церква провела слухання на тему "Ядерне озброєння і національна безпека". Були випущені дуже серйозні документи, які поступово стали державною політикою, яку підтримало суспільство ", - пояснив Р.Ількаев.

Він зазначив, що в даний час в умовах заборони на ядерні випробування питання ефективності та безпеки ядерної зброї вирішуються на основі нових методів досліджень та математичних моделей. За його словами, ці завдання за складністю можна порівняти з тими, які доводилося вирішувати вченим на початку радянського атомного проекту, коли не було достатніх експериментальних даних, і багато вирішували розрахункові методи.