• Головна
  • Новини
  • Стан та виклики капеланського служіння УГКЦ обговорили з делегацією капеланів Канади...

Стан та виклики капеланського служіння УГКЦ обговорили з делегацією капеланів Канади

14.07.2016, 11:12
Стан та виклики капеланського служіння УГКЦ обговорили з делегацією капеланів Канади - фото 1
13 липня 2016 року відбулася робоча зустріч представників Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та Генерального штабу ЗСУ з делегацією капеланської служби Збройних сил Канади.

13 липня 2016 року відбулася робоча зустріч представників Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та Генерального штабу ЗСУ з делегацією капеланської служби Збройних сил Канади.

Делегацію з Канади очолив головний військовий капелан Канади Ґай Чепделейн. Разом із ним до України прибув Митрополит Юрій (Каліщак), Першоєрарх Української Православної Церкви в Канаді і член Міжконфесійної ради військового капеланства, та офіцери капеланської служби Збройних сил Канади.

Українську сторону представили військовий капелан УГКЦ отець Андрій Зелінський, референт Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Олександр Мельник, полковники Григорій Філь та Олександр Герус.

капелани.jpg

Під час цієї зустрічі офіцери капеланської служби Канади поділилися досвідом функціонування військового капеланства у Збройних силах Канади. Також присутні розмовляли про реалії капеланського служіння в Україні. Зокрема, отець Андрій Зелінський поділився власним досвідом служіння на території бойових дій на Сході України й розповів про сучасний стан і організацію капеланського служіння в УГКЦ та виклики, з якими зіштовхуються військові капелани УГКЦ на фронті.

Далі обговорили проблеми, пов’язані зі створенням інституту капеланства в Україні, випрацюванням його структури і основних завдань, про взаємодію Держави й Церкви в цьому питанні. Було зазначено, що на особливу увагу заслуговує розроблення системи навчання і практичної підготовки капелана до душпастирського служіння військовослужбовцям і їхнім родинам.

На завершення зустрічі представники Департаменту військового капеланства УГКЦ подякували членам канадської делегації за допомогу українським військовим під час війни, готовність до підтримки і майбутньої співпраці в справах капеланства.

Офіційний візит офіцерів капеланської служби Канади триватиме три дні.

14 липня відбудеться робоча зустріч із представниками Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та Генерального штабу ЗСУ України. А вже в п’ятницю, 15 липня, у м. Львів делегація з Канади зустрінеться з військовим єпископом Михайлом (Колтуном) та військовими капеланами Львівської архиєпархії. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.