• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УГКЦ вручили премії найуспішнішім учням Військово-морського ліцею та благословили випускників...

Священнослужителі УГКЦ вручили премії найуспішнішім учням Військово-морського ліцею та благословили випускників

31.05.2016, 11:05
Священнослужителі УГКЦ вручили премії найуспішнішім учням Військово-морського ліцею та благословили випускників - фото 1
Владика Михаїл (Бубній), екзарх Одеський, та о. Олександр Смеречинський, головний морський капелан УГКЦ, 28 травня під час урочистої випускної церемонії благословили випускників Військово-морського ліцею і вручили грошові премії найуспішнішім учням.

13327g.jpg-tttt.jpgВладика Михаїл (Бубній), екзарх Одеський, та о. Олександр Смеречинський, головний морський капелан УГКЦ, 28 травня під час урочистої випускної церемонії благословили випускників Військово-морського ліцею і вручили грошові премії найуспішнішім учням.

Про це повідомляє Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душ пастирства силових структур України.

Випускники отримали 5 премій: одну за знання української мови і літератури і чотири з базових предметів — фізики, математики, історії України, англійської мови. Гроші у розмірі 3000 гривень для кожного переможця виділив Центр військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

У привітальній промові екзарх Одеський Михаїл (Бубній) відзначив, що у військові установи люди поступають для того, щоби, перш за все, служити ближньому та Батьківщині.

«Ліцей – це дуже гарна школа, яка виховує до такого служіння, — сказав Одеський екзарх. — Ісус Христос навчив нас служити. Він прийшов не щоби йому служили, а щоби самому послужити людям, віддати за них своє життя. Таким чином, служіння випускників ліцею – це також їхня участь в служінні Самого Христа.»

«Військово-морська капеланська служба УГКЦ опікується і майбутнім наших ВМС, — говорить головний морський капелан УГКЦ о. Олександр Смеречинський. — Нашою місією є впливати на духовний і моральний світ воїнів та майбутніх воїнів. Як спосіб мотивації до кращого навчання виникла ідея заснувати премії-стипендії для кращих ліцеїстів, які проявляють старання у навчанні.»

З вітальним словом до присутніх звернулися також голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі та український письменник Іван Драч.

Наприкінці акції, о. Олександр Смеречинський роздав випускникам пам’ятні образки з зображенням Христа та Пресвятої Богородиці.