Глава УАПЦ вп’яте відвідав зону АТО

11.05.2016, 14:10
Глава УАПЦ вп’яте відвідав зону АТО - фото 1

З 4 по 9 травня Предстоятель УАПЦ Митрополит Київський і всієї України Макарій відвідав вп’яте зону проведення АТО.

Про це повідомляє офіційний сайт УАПЦ.

Макарій_2.jpg

Владика відвідав блокпости, що знаходяться на межі із окупованими територіями Донбасу: м. Червоноармійськ, с. Карлівка, с. Піски, м. Мар’янка, с. Курахове, с. Гостре, м. Авдіївка, м. Краматорськ, м. Слов’янськ, м. Артемівськ, м. Красногорівка, с. Клинове.

Глава УАПЦ особисто роздав українським військовослужбовцям гуманітарну допомогу, при спілкування дав батьківські та пастирські настанови.

8 травня Блаженніший Макарій відвідав храм св. ап. Андрія Первозваного у Слов’янську. У співслужінні духовенства Львівської єпархії та Слов’янського деканату владика очолив Літургію.

Макарій_1.jpg

 «Я як глава Церкви виконую свій пастирський обов’язок, відвідуючи українське військо. Вірні УАПЦ згуртовані по єпархіях та докладають багато зусиль для збору продуктів та технічних і побутових засобів. Ми регулярно привозимо їх особисто, а також передаємо через мережу волонтерів. Наші священики чи у Львові, чи в Києві, чи Херсоні є волонтерами та проводять активну соціальну службу із надання духовної та матеріальної підтримки українському війську», – заявив Предстоятель УАПЦ.