• Головна
  • Новини
  • Петро Порошенко та військові капелани разом помолилися за мир та перемогу України...

Петро Порошенко та військові капелани разом помолилися за мир та перемогу України

09.05.2016, 12:15
Петро Порошенко та військові капелани разом помолилися за мир та перемогу України - фото 1

В рамках заходів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Володимирській гірці відбувся молебень, в якому взяли участь понад 140 військових священиків та більше 300 воїнів. о Порошенко та військові капелани разом помолилися за мир та перемогу України.

В рамках заходів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Володимирській гірці відбувся молебень, в якому взяли участь понад 140 військових священиків та більше 300 воїнів.

«Хай Господь врятує нас від нашестя чужинців, допоможе звільнити нашу Батьківщину від агресора, від непроханих гостей. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!», - зазначив Глава держави.

капелани-w.jpg

Президент наголосив, що останні два роки Україна зупиняє ворога не лише силою зброї українських воїнів, але й духовною міццю та єдністю українського народу. І в цьому надзвичайну роль відіграють військові капелани.

«Страх долається вірою, і зміцнюють віру духівники, які знаходяться пліч-о-пліч із солдатами. Ви, перебуваючи в зоні ризику на межі життя та смерті, відкрили для великої кількості українських воїнів свою дорогу до Бога. Ви закріпили у їхній свідомості тверде переконання у тому, що захист Батьківщини – це Божий промисел», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив, що українські військові капелани також є захисниками Вітчизни, оскільки так само, як і військові, перебувають постійно під кулями, під загрозою потрапити в оточення чи полон, переживають всі труднощі військового побуту. У зоні АТО щоденно відбувається служіння понад ста військових капеланів, а в цілому за два роки українське духовенство різних церковних юрисдикцій направило на фронт та в прифронтову зону близько 600 священнослужителів. «Ви - достойні громадяни України, і ваш патріотизм підтверджується вашими справами. Дякую вам за службу Україні та її славному воїнству», - наголосив Президент.

Глава держави вкотре відзначив важливість єдності для перемоги України. «Настав, нарешті, той час, коли червоноармійці та вояки Української Повстанської Армії разом відзначають перемогу над нацизмом. Їх об’єднали ви - онуки та правнуки, які разом пліч-о-пліч захищають сьогодні Україну», – наголосив Президент. Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.