• Головна
  • Новини
  • Учасники АТО, археологи в мирному житті, отримали медалі від УПЦ КП...

Учасники АТО, археологи в мирному житті, отримали медалі від УПЦ КП

11.04.2016, 10:13
Учасники АТО, археологи в мирному житті, отримали медалі від УПЦ КП - фото 1

Митрополит Миколаївський і Богоявленський УПЦ-КП Володимир нагородив медаллю «За жертовність і любов до України» учасників АТО – відомих у Миколаєві та Україні археологів. Урочиста подія відбулася 5 квітня з благословення Патріарха Київського і всієї Руси–України Філарета.

Митрополит Миколаївський і Богоявленський УПЦ-КП Володимир нагородив медаллю «За жертовність і любов до України» учасників АТО – відомих у Миколаєві та Україні археологів. Урочиста подія відбулася 5 квітня з благословення Патріарха Київського і всієї Руси–України Філарета, – повідомила кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

Миколаїв.jpeg

Церковних нагород удостоїлись воїни АТО: Смирнов Олександр Ігорович, старший викладач кафедри історії і археології МНУ ім. В.О. Сухомлинського; Козленко Роман Олександрович та Бондаренко Денис Володимирович,  члени спілки археологів України, – інформує офіційний сайт Миколаївської єпархії.

Олександр Смирнов з квітня 2014 року ніс військову службу у званні старшого лейтенанта,  був  заступником командира роти 79-ї окремої аеромобільної бригади. Знаходився у найгарячіших точках зони АТО,  був двічі контужений і отримав  складне поранення ноги. Роман Козленко та Денис Бондаренко пішли добровольцями на фронт та також неодноразово перебували в умовах бойових дій. Усі бійці мають військові нагороди, до яких тепер  додалася церковна відзнака.

У мирному житті нагороджені – вчені-археологи, що досліджують Південь України у добу Античності та період Середньовіччя.  Нагадаємо, на науковому рахунку Олександра Смирнова: участь у  відкритті на теренах  городища «Дикий Сад» найдавнішого в Україні, унікального міста-порту, що є   ровесником легендарної Трої; археологічні розкопки древньої «Борисфеніди» – давньогрецького поселення на острові Березань, який входить до складу Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія»; підводне дослідження акваторії острова, де виявлена затоплена частина стародавнього поселення, а також багато інших наукових експедицій та знахідок.

Наприклад, науковою сенсацією 2013 року стала унікальна знахідка на Березані –  бронзовий наперсний енколпіон. Цей древній хрест-ковчег, який  О.Смирнов датує XII століттям,  є  першим християнським артефактом, знайденим на Півдні України.   Повернення молодих вчених до археологічних досліджень відкриє чимало стародавніх таємниць нашої історії, – зауважує кореспондент РІСУ.

 Світлини: http://hram-nikolaev.com/