Архиєпископ УПЦ КП відвідав храми у зоні АТО

22.03.2016, 09:48
Архиєпископ УПЦ КП відвідав храми у зоні АТО - фото 1
У Донецькій єпархії велика частина парафій залишилася на неконтрольованій Україною території. Деякі священики виїхали за межі зони АТО.

АТО_УПЦ_КП.png19 березня 2016 р архиєпископ Донецький і Маріупольський Сергій, ієрарх УПЦ КП, звершив архіпасторську поїздку по храмах ввіреної єпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Кожна з парафій має щось своє, особливе. У Красноармійську парафіяни недавно відкритого храму на честь преподобного Амфілохія Почаївського помістили на стіні фотографії загиблих бійців 74 окремого розвідбату. Сам прихід був відкритий завдяки сприянню військових священиків Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату. У місті багато військових.

Владика Сергій передав парафіяльній раді книги, аудіодиски та за чашкою чаю відповів на численні запитання парафіян.

Далі була Дружківка. Храм, в якому служить о. Діонісій, виглядає скромно. Це хата пристосована для служби Божої. Священик живе тут же. Владика обговорив різні питання з парафією: реєстрація документів, земля для храму, навчання майбутніх священиків.

Наступний пункт - Краматорськ. У центрі міста поруч з обласною радою в напівпідвальному приміщенні проводить служби громада УПЦ Київського Патріархату. Настоятель - священик Ігор. Двері церкви, як зазначають в УПЦ КП, відкриті для всіх.

У Донецькій єпархії велика частина парафій залишилася на неконтрольованій Україною території. Деякі священики виїхали за межі зони АТО.