• Головна
  • Новини
  • Рада при Міноборони готує власний законопроект про військове капеланство...

Рада при Міноборони готує власний законопроект про військове капеланство

12.03.2016, 10:16
Рада при Міноборони готує власний законопроект про військове капеланство

Релігійні діячі, представники Міноборони та експерти обговорили шляхи вдосконалення законодавчої бази в сфері військового капеланства в Україні. 

Це питання стало предметом розгляду на засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України 3 березня 2016 року у Центральному будинку офіцерів у Києві, повідомляє Інститут релігійної свободи

Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні о. Олекса Петрів представив проект Закону України «Про військове капеланство», який узагальнює та розширює положення нині діючих нормативних актів відомчого характеру. За словами священика, робота над вдосконаленням законопроекту триває та має на меті закладення більш ґрунтовної законодавчої основи для служіння капеланів у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Представники церков і релігійних організацій домовилися включити питання доопрацювання цього законопроекту до Плану діяльності Ради у 2016 році. 

Окрім того, на засіданні розглянули ідею розроблення міжконфесійного молитовника для військовослужбовців, над яким працювали б представники різних конфесій.

Після цього члени Ради обговорили теперішній стан і проблеми капеланського служіння в зоні АТО та поточні питання військово-релігійної співпраці.