• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння закликають усіх проявляти милосердя...

В УГКЦ з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння закликають усіх проявляти милосердя

29.02.2016, 11:05
В УГКЦ з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння закликають усіх проявляти милосердя - фото 1
В УГКЦ з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння закликають усіх проявляти милосердя

Керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) 27 лютого оприлюднив пастирське слово в нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння.

Колтун.jpg

Владика нагадав, що Папа Римський Франциск цей рік проголошує Ювілейним роком Божого милосердя і заохочує усіх «бути милосердними як Отець наш Небесний є милосердним».

«В’язничне служіння є унікальною нагодою допомоги собі і ближньому, де всі заповіді милосердя щодо душі і тіла можна сповнити з огляду на особливі обставини, в яких знаходяться в’язні. Любов Божа в наших діях не повинна мати перешкод, але через терпеливість в надії подарувати собі і ближнім нагороду Божого милосердя.

Ми повинні принести Божу любов до в’язниць у тому переконанні, що один Христос може наповнити життя змістом та надією. Він звільняє нас від рабства, що руйнує наше життя, та наповнює наші серця бажанням звільнитися від неволі гріха. Якими б великими не були людські пороки та вчинене зло, Господь завжди виявляє достатньо прощення та милосердя покаянній душі», – йдеться у зверненні.