• Головна
  • Новини
  • У Львові священик очолив центр надання послуг учасникам бойових дій...

У Львові священик очолив центр надання послуг учасникам бойових дій

26.02.2016, 13:09
Від сьогодні, 26 лютого, директором Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій призначено 35-річного отця Романа Лагіша.

Від сьогодні, 26 лютого, директором Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій призначено 35-річного отця Романа Лагіша.

За інформацією Zaxid.net, на цю посаду його рекомендували після спільного засідання комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і постійної комісії гуманітарної політики, інформує прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, Центр надання послуг учасникам бойових дій планують відкрити у Львові у квітні. Разом із соціальними службами, у приміщенні центру працюватимуть волонтерські та церковні організації.

Центр займатиметься наданням соціальної, правової та іншої допомоги учасникам АТО. Серед головних завдань – створення повноцінної єдиної бази даних учасників бойових дій.

Організацією Центру займається адміністративно-господарське управління Львівської міської ради.

Довідка. Роман Лагіш родом з Тернополя, 1999 року вступив до міжнародного монашого ордену Редемптористів. Згодом здобував філософську та богословську освіту у Львові та Польщі. У 2007-му закінчив Папську Теологічну Академію (ступінь магістра, спеціалізація «історія»).

2012 року здобув другу вищу освіту в Інституті післядипломної освіти ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю «Міжнародне право і бізнес».

Впродовж 2010-2015 років працював на різних посадах в структурах соціального захисту Львівської міськради.

Здійснював служіння в структурі Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ (заступник голови), де відповідав за організацію і проведення різних всеукраїнських та міжнародних конференцій.

Із 2013 року – аспірант-здобувач кафедри давньої та новітньої історії України КНУ ім. Т. Шевченка (спеціалізація «історія України XXcт.»).