• Головна
  • Новини
  • Душпастирська рада ДПтС готує положення про капеланство в тюрмах...

Душпастирська рада ДПтС готує положення про капеланство в тюрмах

26.01.2016, 11:37
Душпастирська рада ДПтС готує положення про капеланство в тюрмах - фото 1
Релігійні діячі та посадовці обговорили проект Положення про здійснення душпастирської опіки в установах Державної пенітенціарній служби України. Для його доопрацювання створена окрема робоча група.

Релігійні діячі та посадовці обговорили проект Положення про здійснення душпастирської опіки в установах Державної пенітенціарній служби України. Для його доопрацювання створена окрема робоча група.

Про шляхи впровадження в Україні концепції тюремного капеланства йшлося на засіданні Душпастирської ради при ДПтС України. Захід відбувся 22 січня 2016 року під головуванням протоієрея УГКЦ Костянтина Пантелея у приміщенні центрального апарату Служби, повідомляє Інститут релігійної свободи.

prison_chaplain-w.jpg

Учасники засідання обмінялися думками щодо змісту та строку навчально-професійної програми, за якою навчатимуться капелани на базі відомчих навчальних закладів ДПтС України. Це питання доручено опрацювати окремій робочий групі.

Душпастирська рада затвердила 4 навчальні модулі компетентності: правової, режимної, психолого-педагогічної і фахової (душпастирської). За підсумком навчання капеланів в міжконфесійних групах проводитиметься тестування для оцінки рівня засвоєння матеріалу.

Навчання капеланів планується в Київському Інституті кримінально-виконавчої служби, Чернігівській пенітенціарній академії, Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу та Дніпродзержинському училищі професійної підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України. У засіданні взяли участь представники керівництва цих навчальних закладів, які представили свої програми підготовки капеланів.

У засіданні взяли участь фахівці від ДПтС України: начальник управління соціально-виховної та психологічної роботи апарату Ігор Андрушко та заступник начальника управління Віталій Хведчук, а також  голова Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби Олег Андрієнко.

Душпастирська рада також запланувала провести у 2016 році міжнародну науково-практичну конференцію на тему «Сучасність і перспективи душпастирської опіки в пенітенціарній системі України».