Головний капелан Латвійської армії допомагає українцям

11.12.2015, 09:54
Головний капелан Латвійської армії допомагає українцям - фото 1
Одяг, канцелярські товари та подарунки до Дня святого Миколая приїхали до Одеси з Латвії. Міністерство оборони назбирало близько 12 тонн вантажу для переселенців з Донбасу та Криму, які тепер живуть на Одещині.

exklusiv.gifОдяг, канцелярські товари та подарунки до Дня святого Миколая приїхали до Одеси з Латвії. Міністерство оборони назбирало близько 12 тонн вантажу для переселенців з Донбасу та Криму, які тепер живуть на Одещині.

Таку допомогу отримують переселенці на Одещині вже не вперше. Як підкреслив Головний капелан латвійської армії ЕлмарсПлавінс, у квітні цього року він вже приїжджав до Одеси. Обіцяв повернутися знову – вже, так би мовити, зі списком потрібного в першу чергу. Обіцянки дотримався.

капелан_Латвія.jpeg

«Коли ми були минулого разу у вас, ми привезли шкільне приладдя, ранці, канцтовари. І потім було вирішено: ми приїдемо до вас ще раз до Дня святого Миколая і виконаємо мрії дітей-переселенців. Ось, приймайте те, що вам підготували латвійські Санта Клауси», –посміхається капелан.

Розподіляти вантаж взялася відома волонтерська в Одесі група «Корпорація Монстрів», яка працює вже півтора року, з самого початку трагічних подій в Україні. Як зазначила її лідер Катерина Ножевнікова, потік прийнятої гуманітарної допомоги трохи впав. Тим не менш, переселенцям допомога все ще потрібна. Особливо затребуваний одяг. Крім одеських тимчасових переселенців, Ножевнікова передасть латвійську допомогу і Житомиру, де живуть понад 300 дітей з Луганська.

Однак капелан стверджує, що, крім одягу, українські родини дуже потребують допомоги духовної. Він вже 18 років служить у латвійської армії і розуміє, як зараз складно нашій країні.

«Коли нам було важко, нам допомагали країни Німеччини та Швеції. Тепер, коли у нас все добре, ми в силах допомогти вам. Я їхав сюди і відчув всю ситуацію, яка відбувається у вас. Таким чином, ми хочемо висловити вам свою підтримку, хочемо, щоб на лінії вогню знали, що про них пам'ятають і в інших країнах. Ми всі мріємо про мир», – розповідає капелан.

Головний капелан лавтійской армії ЕлмарсПлавінс зазначив, що допомагає українським волонтерам і психологам – проводить тренінги для них, щоб ті правильно могли надавати духовну та психологічну допомогу.

«Бійцям важливо виговоритися і молитися про мир, це головне і для їх сімей. І знаєте, що нас об'єднує? Любов до своєї країни. А якщо ми любимо свою країну, отже, нам вже не важко йти її захищати», – поділився капелан Елмарс Плавінс. Про це РІСУ повідомила Анна Волошина.