• Головна
  • Новини
  • Генеральний штаб Збройних сил України відзначив Патріарха Філарета почесною відзнакою...

Генеральний штаб Збройних сил України відзначив Патріарха Філарета почесною відзнакою

17.11.2015, 09:56
Генеральний штаб Збройних сил України відзначив Патріарха Філарета почесною відзнакою

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 13 листопада 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії зустрівся з командиром 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України полковником Миколою Швецем та відзначив його високою церковною нагородою – орденом архістратига Михаїла.

Вручаючи орден, Предстоятель УПЦ КП зазначив, що Церква завжди залишається зі Збройними силами України, які боронять державу та незалежність, - тому то й Церква постійно допомагає Армії.

Також Предстоятель наголосив, що у війні перемагає дух, а не зброя, а дух у наших військових та нашого народу - міцний.

Командир 101-ї окремої бригади ЗСУ полковник Микола Швець передав Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету від імені начальника Генерального штабу ЗСУ Генерала армії Віктора Муженка Почесну медаль "За заслуги перед Збройними Силами України" та пам'ятний зразок сучасної української військової уніформи з відзнаками капелана - військового священика.

У зустрічі також взяли участь Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та військовий священик Костянтин Лозінський.  Про це повідомляє Прес-служба УПЦ КП.