На полігоні "Широкий лан" зведуть міжконфесійну каплицю

15.10.2015, 14:55
На полігоні "Широкий лан" зведуть міжконфесійну каплицю - фото 1
14 жовтня, на свято Покрова Пресвятої Богородиці та у День захисника України, на загальновійськовому навчальному полігоні "Широкий лан", що розташований на Миколаївщині, освятили місце під будівництво міжконфесійної каплиці та встановили на ньому хрест

exklusiv.gif14 жовтня,  на свято Покрова Пресвятої Богородиці та  у День захисника України, на загальновійськовому навчальному полігоні "Широкий лан",  що розташований на Миколаївщині, освятили місце під будівництво міжконфесійної каплиці та встановили на ньому хрест,  – повідомляє кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

Каплиця_1.jpg

Як раніше повідомляла РІСУ, духовними проблемами мобілізованих на полігоні "Широкий лан" опікуються військові священики, які представляють громадську організацію "Міжконфесійний Батальйон Військових Капеланів".  Опіка духовним здоров'ям українського воїнства об'єднала представників різних християнських конфесій і знайшла  підтримку у керівництва навчального полігону та волонтерів.

Каплиця_2.jpg

Аби кожен віруючий військовослужбовець, незалежно від віросповідання, міг задовольнити свої релігійні потреби, командир військового полігону, полковник Ігор Микула, ініціював зведення міжконфесійної каплиці. Про це кореспонденту РІСУ розповів  капелан Віталій Папушой.

Каплиця_3.jpg

За інформацією військового священика,  у спільному богослужінні на честь освячення місця для майбутнього будівництва святині взяли участь священнослужителі УПЦ КП, УАПЦ, РКЦ, УГКЦ та протестантських деномінацій. 

Каплиця_4.jpg

Примітно, що серед військових капеланів, які служать на полігоні, є багато жінок. Вони  належать до протестантських церков із різних куточків України: Наталя Суржикова  з міста Суми, Ірина Пилипенко із Києва, Світлана Петренко зі Львова.

 Хрест виготовив Дмитро Засядьвовк, віруючий церкви ЄХБ  з міста Миколаєва.

Хрест.jpg

Крім священнослужителів у церемонії  взяли участь військовослужбовці та волонтери. На своїй сторінці у Facebook Ілля Шполянський, учасник АТО, відомий громадський діяч у Миколаєві, підкреслив абсолютну аполітичність заходу та зазначив: "Потрібно було бачити, в якому духовному єднанні, з якою внутрішньою радістю і взаєморозумінням молилися представники різних віросповідань за майбутнє нашої прекрасної країни".

Каплиця_5.jpg

Як сповіщає капелан В.Папушой, за сприяння миколаївських волонтерів  Ірини Абрамової та Володимира Бігуна створено благодійний фонд для збору коштів на будівництво міжконфесійної каплиці. Допомогти зведенню святині можуть усі бажаючі.

Світлини  Facebook В.Папушой та І.Шполянський