• Головна
  • Новини
  • Відбулася прем'єра кінострічки «Капелани»: війна в Україні очима священиків...

Відбулася прем'єра кінострічки «Капелани»: війна в Україні очима священиків

22.09.2015, 12:50
Відбулася прем'єра кінострічки «Капелани»: війна в Україні очима священиків - фото 1
21 вересня у Києві відбувся прем'єрний показ документального фільму «Капелани», робота над який тривала понад рік. Географія зйомок сягає від Закарпаття до Донбасу, а також Польщі, Німеччини та Франції.

21 вересня у Києві відбувся прем'єрний показ документального фільму «Капелани», робота над який тривала понад рік. Географія зйомок сягає від Закарпаття до Донбасу, а також Польщі, Німеччини та Франції.

Кінострічка описує душпастирство капеланів під час Майдану, Революції гідності, анексіії Криму та війні на Донбасі. Стрічка «Капелани» - спроба побачити війну в Україні очима священиків. Це чотири історії про тих, хто бореться за людські душі на передовій. У кожного з цих героїв свій шлях на схід.

капелани.jpg

Уже стала доступною англомовна версія фільму.

На думку Глави УГКЦ Патріарха Святослава, фільм «Капелани»  про велич українського народу. «Ця кінострічка  зберігатиме пам'ять про трагічне, однак величне наше сьогодення», - вважає Предстоятель УГКЦ.

Фільм «Капелани», рівно ж, які і служіння наших капеланів, є образом Церкви та її місця в суспільстві. Ми, усі разом, є частиною єдиного великого мужнього народу. І цей фільм є кінострічкою про український народ, який з любов’ю у серці, відстоює свою гідність і свою свободу та незалежність своєї країни. І, таким чином, будує своє майбутнє.

Глава Церкви зауважив, що, коли добре прислухатися до слів, які звучать у фільмі, то можна почути голос душі українського народу, який «попри війну, залишається святим». «Переконаний, наш народ – непереможний. Бо той народ, який вміє любити навіть ворога, що його убиває, не можна знищити. Він є невмирущий. Наш народ – народ героїв та великих людей. Вітаю з тим, що такий фільм про велич українського народу сьогодні повстав. Він зберігатиме пам'ять про трагічне, однак величне наше сьогодення», – наголосив Предстоятель УГКЦ.