• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ подякували «воїнам Божої правди і справедливості» за захист Батьківщини...

Єпископи УГКЦ подякували «воїнам Божої правди і справедливості» за захист Батьківщини

08.09.2015, 09:43
Єпископи УГКЦ подякували «воїнам Божої правди і справедливості» за захист Батьківщини - фото 1
Синод єпископів УГКЦ звернувся 7 вересня до захисників Батьківщини.

Синод єпископів УГКЦ звернувся 7 вересня до захисників Батьківщини. У посланні йдеться про те, що в окопах фронту, у військових шпиталях, на полігонах та в місцях бойового злагодження українські воїні втілюють і захищають нашу гідність та свободу. Своєю мужністю — усупереч гіркому смаку розчарувань, буревіїв сумнівів і тривоги — вони надихають мільйони українців і викликають захоплення в усього світу.

Синод_зврнення.jpg

«Вам, захисникам українського народу, ми, єпископи Української Греко-Католицької Церкви, які зібралися на Синоді в Івано-Франківську, висловлюємо велике визнання за героїзм, жертовність і патріотизм. Ми дякуємо вам від імені наших вірних з усіх країн українського поселення та міжнародної спільноти друзів України. Ми всі повинні відчувати відповідальність за благо нашої країни, у кожного з нас має бути свій блокпост, на якому ми – у власний спосіб – наближатимемо очікуваний мир на рідній землі. Дорогі воїни, запевняємо вас, що ми з вами і що й надалі будемо вас підтримувати!», – наголошують єпископи УГКЦ.

Під час Божественної Літургії на різних континентах ми щодня вірні УГКЦ моляться  за мир, «за все військо», «за недужих, страждаючих, полонених і за спасіння їх». Крім того, щодня о 21.00 приватно підносять свої прохання до Господа за мир і тих, хто стоїть на його сторожі. У єпархіях і екзархатах УГКЦ триває піст у намірі закінчення війни та Божого благословення для українського народу.

Як йдеться у посланні, наші бійці, лікарі, волонтери, капелани, які попри всі внутрішні негаразди віддано захищаючи Україну, керуються «любов’ю до Батьківщини та вірою в перемогу, яка приходить через хрест!»

Владики наголошують, що у ці нелегкі часи поруч з воїнами є  священики–капелани. «Спасибі вам, що споруджуєте каплиці і престоли для богослужінь. Зворушливі спільні молитви, щирі сповіді, участь у Святих Тайнах, споминання полеглих побратимів – усе це  є джерелом великої духовної сили і наснаги до боротьби», – йдеться у посланні.

Воно завершується словами: «Дорогі воїни Божої правди і справедливості, Господь − з вами! Тримайтеся Його міцно і не дозволяйте, щоб зло подолало вас. Разом з усією Україною просимо вас: повертайтеся додому живими і не залишайтеся душею на війні! Нехай не ослабне ваша віра в нашу спільну перемогу, − остаточну перемогу Божої правди й любові!»