• Головна
  • Новини
  • Десантник зі Львова розповів, як священик з «ДНР» бив полонених металевим хрестом...

Десантник зі Львова розповів, як священик з «ДНР» бив полонених металевим хрестом

25.08.2015, 09:57
Десантник зі Львова розповів, як священик з «ДНР» бив полонених металевим хрестом - фото 1
197 днів провів у полоні у бойовиків "ДНР" десантник української армії Олександр Машонкін з львівської 80-ї аеромобільної бригади.

кіборг.jpg197 днів провів у полоні у бойовиків "ДНР" десантник української армії Олександр Машонкін з львівської 80-ї аеромобільної бригади. Його спогади про тортури в полоні публікує 12 серпня Радіо "Свобода", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рortal-credo.ru.

"Найжорстокіше почалося тоді, коли українських полонених привезли в підвал приміщення, де розташовувалося підрозділ  бойовика "Моторолли". З 11 до 20 годин військовополонених били і застосовували до них тортури", – розповідає Олександр Машонкін. Він, зокрема, описує тортури з використанням різних предметів, у тому числі розпеченої праски, згадує про своїх численних переломах.
 "Був один момент, – говорить колишній військовополонений, якого нещодавно обміняли на полонених з" ДНР ", – коли ми були у "Моторолли": прийшов священик, начебто з Московського Патріархату, з хрестом. Він бив нас цим хрестом по голові, можливо, думаючи, що так вийдуть наші гріхи, говорив, що ми – нелюди ... Цей дерев'яний хрест зламав на голові одного полоненого, потім повернувся з металевим хрестом і бив. Я такого священика хіба що у фільмах жахів бачив ".
 Священика колишній військовополонений назвав "Сепар" в рясі ". У той же час боєць "постійно відчував Божу підтримку".
 Перше, що зараз зробить старший сержант Олександр Машонкін – це піде на сповідь. "Багато всього на душі. Але кожному воздасться по заслугах. Прийде момент. Якось воно буде в житті ...".

А як буде, він ще сам не знає. Тому що коли рік тому, 13 серпня, був мобілізований на Львівщині, коли залишив сім'ю і роботу, чітко знав: "Пішли служити молоді хлопці по 18-20 років, багато з них не проходили військової служби, так що я повинен був сидіти і дивитися , як вони вмирають?"