Єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) вирушив у зону АТО

18.08.2015, 10:22
Єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) вирушив у зону АТО - фото 1
14 серпня єпископ Борис (Ґудзяк) вирушив у зону АТО, щоб поспілкуватися з українськими військовослужбовцями та місцевими мешканцями. Протягом цього часу владика Борис ознайомиться з ситуацією в зоні АТО.

владика_Борис.jpg14 серпня єпископ Борис (Ґудзяк)  вирушив у зону АТО, щоб поспілкуватися з українськими військовослужбовцями та місцевими мешканцями. Протягом цього часу владика Борис ознайомиться з ситуацією в зоні АТО.

За повідомленням Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, одна з перших зустрічей єпископа УГКЦ, за даними сайту 6262.com.ua, відбулася при платформі ініціатив «Теплиця», що у Слов’янську.

АТО_владика.jpg

Єпископ Борис поспілкувався з молоддю та розповів про своє життя й цінності. Владика згадав про Український католицький університет та поділився власним досвідом створення «вільного простору для молоді» як президент УКУ.

Основний меседж до молоді від владики:  «Не сумніватися у собі. Подолати можна все».

зустріч.jpg

Нагадаємо, що єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) 2012 року був призначений Апостольським Екзархом для українців – греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу. Владику називають «міністром закордонних справ», адже він активно свідчить про Україну за кордоном під час міжнародних конференцій, особистих зустрічей з високопосадовцями країн Європи та США. За час єпископату Екзарх написав більше 150 статей про Україну кількома мовами для різноманітних європейських видань.