• Головна
  • Новини
  • Cлужбу капеланів Міноборони хоче запровадити до кінця року...

Cлужбу капеланів Міноборони хоче запровадити до кінця року

12.08.2015, 09:23
Cлужбу капеланів Міноборони хоче запровадити до кінця року - фото 1
У Міноборони триває робота із запровадження у ЗСУ служби військового духовенства. Капелани служитимуть не лише в армії, але й в Нацгвардії та прикордонній службі.

У Міноборони триває робота із запровадження у ЗСУ служби військового духовенства. Капелани служитимуть не лише в армії, але й в Нацгвардії та прикордонній службі.

Заступник міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед заявляє, що до кінця року планується запровадження служби військового духовенства.

Міноборони.jpg

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав 11 серпня під час брифінгу.

Мехед зазначив, що у Міноборони триває робота із запровадження у ЗСУ служби військового духовенства.

“На виконання розпорядження Кабінету міністрів про службу військового духовенства, капеланську службу у Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі, протягом цього року опрацьовано положення про службу військового духовенства Збройних сил України та положення про відповідні органи... Запровадження служби військового духовенства у військах прогнозується до кінця цього року”, - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, Кабмін у липня 2014 року прийняв розпорядження про службу військового духовенства (капеланську службу).

Створення капеланської служби передбачається не тільки в армії, але також у Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Передбачається, що "основним призначенням військового священика (капелана) є релігійна опіка особового складу Збройних сил України та членів їх сімей, з метою заохочення, поглиблення релігійного життя, сприяння укріпленню позитивних рис характеру та моральних цінностей".

Священнослужителі, які запропоновані релігійними організаціями та пройшли відбір, працевлаштовуватимуться з укладенням трудових договорів на посади у ЗСУ. Вони належатимуть до духовного персоналу та матимуть статус військових священиків (капеланів) з відповідними правами.