• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП мобілізує своїх священиків для капеланства у Збройних силах та МВС України...

УПЦ КП мобілізує своїх священиків для капеланства у Збройних силах та МВС України

09.07.2015, 16:08

Під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 8 липня 2015 року відбулося засідання Синоду УПЦ Київського Патріархату. Єпископи УПЦ КП обговорили забезпечення Збройних сил та МВС України священиками-капеланами, оскільки це вкрай необхідно в умовах російської агресії.

Під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 8 липня 2015 року відбулося засідання Синоду УПЦ Київського Патріархату. Єпископи УПЦ КП обговорили забезпечення Збройних сил та МВС України священиками-капеланами, оскільки це вкрай необхідно в умовах російської агресії.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, Синод ухвалив зобов’язати всіх священиків УПЦ Київського Патріархату – громадян України у віці від 25 до 55 років (окрім тих, які не мають можливості за станом здоров’я, або обіймають особливо важливі керівні посади), за погодженням з єпархіальним архиєреєм та Синодальним управлінням військового духовенства виконувати обов’язки військових священиків (капеланів) у підрозділах Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

Єпархіальні архиєреї у термін до 17 липня 2015 року повинні подати до канцелярії Київської Патріархії списки духовенства, яке має виконувати обов’язки військових священиків (капеланів). 

Відповідно до визначення місця у черзі служіння, військові священики відряджаються 1 раз на 4 місяці для несення служіння у підрозділах ЗСУ та МВС України строком на 1 місяць за принципом ротації: 1 місяць служіння у підрозділах – 3 місяці служіння на парафії. На час відрядження за священиком зберігається його місце служіння. Координація діяльності військових священиків покладається на Синодальне управління військового духовенства.

Синод доручив Київській Патріархії та єпархіям забезпечити військових священиків камуфляжною формою, взуттям, засобами захисту.