• Головна
  • Теми
  • Очільник УАПЦ відвідав українських бійців у зоні АТО...

Очільник УАПЦ відвідав українських бійців у зоні АТО

11.06.2015, 15:07
Очільник УАПЦ відвідав українських бійців у зоні АТО - фото 1
Протягом трьох днів Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) перебував у зоні АТО. У супроводі київського декана прот. Дмитра Присяжного та відомої поетеси Лесі Горової владика відвідав м. Артемівськ, Слов'янськ та блок-пости на передовій.

csm_1142.-m.gifПротягом трьох днів Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій (Малетич) перебував у зоні АТО. У супроводі київського декана прот. Дмитра Присяжного та відомої поетеси Лесі Горової владика відвідав м. Артемівськ, Слов'янськ та блок-пости на передовій. При зустрічі із військовослужбовцями Митрополит Макарій уділив їм благословення та передав ліки, обладнання та продукти харчування.

Під час зустрічі з хворими Митрополит Макарій помолився за їхнє найшвидше одужання та побажав Україні миру.

«Я побачив справжніх героїв, які захищають нашу неньку-Україну, і сказав кожному з них, що ми щонеділі у Андріївській церкві в Києві спільно молимося за тих, хто мужньо стоїть на полі бою, за тих, хто в лікарнях лікуються, за тих, хто перебуває у полоні. Нехай наша армія стає могутньою, – зазначив Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.

Також Митрополит Макарій поспілкувався з військово-медичним персоналом загону та передав їхньому командиру на потреби закладу фінансову пожертву.

Як повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ, Митрополит Макарій неодноразово особисто відвідував зону АТО та заохочує духовенство та вірян підтримувати армію особистим прикладом.

Світлини зі сайту єпархії

Владика Макарій в зоні АТО

Владика Макарій в зоні АТО