• Головна
  • Новини
  • До молитовної акції УГКЦ на підтримку воїнів АТО долучаються все більше людей...

До молитовної акції УГКЦ на підтримку воїнів АТО долучаються все більше людей

03.06.2015, 10:16
До молитовної акції УГКЦ на підтримку воїнів АТО долучаються все більше людей - фото 1

«Молимося за тебе повсякчасно» – таку акцію на підтримку воїнів АТО започаткувала Українська Греко-Католицька Церква. Долучитися до благої справи запрошують усіх – незалежно від віросповідання та конфесійної приналежності. Адже духовна підтримка на Сході для бійців не менш важлива, ніж матеріальна.

krolevskyy.gif-5.gif«Молимося за тебе повсякчасно» – таку акцію на підтримку воїнів АТО започаткувала Українська Греко-Католицька Церква. Долучитися до благої справи запрошують усіх – незалежно від віросповідання та конфесійної приналежності. Адже духовна підтримка на Сході для бійців не менш важлива, ніж матеріальна.

Для того щоб підтримати воїнів у АТО, в УГКЦ пропонують заповнити спеціальну листівку. На ній зображена ікона Богородиці, вміщені найбільш влучні цитати із Святого Письма, звернення до воїна та є місце для особистих побажань нашим військовим. Можна і підписати листівку – хто ви і звідки.

Заповнивши листівку, автор тим самим зобов’язується щодня молитися за наших воїнів.

Священик УГКЦ з Полтави о. Максим Кролевський наводить кілька прикладів, коли саме молитви оберігали наших захисників. У середині минулого року він, як військовий капелан, два місяці був у зоні АТО. Пригадує: у селі Дмитрівці Луганської області доводилося службу проводити навіть на ящику із боєприпасами. Коли ж капелан поїхав у ближні села, Дмитрівка потрапила під артобстріл. Було багато загиблих. А от усі військові, яким читав проповідь отець Максим, залишилися живими. Ще одну історію про силу молитви переповів священику боєць із АТО.

Долучитися до акції «Молимося за тебе повсякденно» запрошують усіх охочих. Отримати і заповнити листівки можна в капличці Святого архистратига Михаїла, що біля обласного управління МВС в Полтаві, та в мікрорайоні біля заводу газорозрядних ламп у храмі Пресвятої Трійці на вулиці Липневій, 32. Контакти отця Максима можна знайти і в Інтернеті. За кілька тижнів усі листівки передадуть військовим на передову, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.