• Головна
  • Новини
  • Українські військовослужбовці розпочали паломництво до Люрда...

Українські військовослужбовці розпочали паломництво до Люрда

13.05.2015, 09:06
Українські військовослужбовці розпочали паломництво до Люрда - фото 1
10 травня капелани УГКЦ разом із військовослужбовцями Збройних сил України вирушили до Люрда (Франція) на щорічне міжнародне військове паломництво.

Люрд.jpg10 травня капелани УГКЦ разом із військовослужбовцями Збройних сил України вирушили до Люрда (Франція) на щорічне міжнародне військове паломництво. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.   

Цьогоріч у прощі братиме участь обмежена кількість учасників, а саме восьмеро військовослужбовців, що служили в зоні АТО. Групу в Люрді супроводжуватиме військовий єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, о. Любомир Яворський, заступник керівника, та о. Андрій Зелінський, духівник групи, військовий капелан, що неодноразово та на довгі періоди вирушав до зони АТО з душпастирською місією.

«Як і торік, сьогодні не час подорожувати. З іншого боку, наша участь у міжнародному заході посеред інших народів світу є дуже важливим показником для нашої держави, – каже о. Любомир Яворський. – Паломництво до Люрда несе в собі глибоку духовну складову, яка сьогодні так необхідна всім, хто пройшов місяці війни на Сході в зоні АТО та потребує психологічного, емоційного та духовного відновлення».

Щорічні триденні заходи в Люрді включені до плану Міністерства оборони України. Українська делегація вже 19 раз вирушає до Франції, щоб спільно з іншими народами молитися за мир у всьому світі.

Цього разу заходи в Люрді проходитимуть із 15 по 17 травня. Група, що вирушила до Люрда, у Нюрнберзі долучиться до паломників з Литви та Німеччини. За сприяння військового капеланства Німеччини військовослужбовці разом вирушать до Франції потягом спеціального призначення.

Довідка:

Історія міжнародного військового паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Відтоді кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних сил України за сприяння Міністерства оборони.