• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Не буде армії – не буде української держави...

Патріарх Філарет: Не буде армії – не буде української держави

05.12.2014, 10:24
Патріарх Філарет: Не буде армії – не буде української держави - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що усі керівники України повинні насамперед дбати про нашу армію, бо вона є гарантом незалежності.

DSC_0493.gif-f.gifПатріарх УПЦ КП Філарет вважає, що усі керівники України повинні насамперед дбати про нашу армію, бо вона є гарантом незалежності.

Про це першоєрарх сказав 4 грудня під час урочистої церемонії відкриття меморіальної стели «Захиснику Вітчизни» у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

«До цього часу наша армія не мала ворога. Тому держава не приділяла армії належної уваги. Так само, як у 20-ті роки минулого століття Михайло Грушевський не приділяв уваги армії. Тому, коли на Київ сунули війська Муравйова, захищати нашу державу було нікому. Тому студенти поклали свої життя за Україну. Так і зараз армії держава не наділяла належної уваги, але тепер зрозуміла, що помилялася. Тепер армія стоїть на першому місці. Не буде армії – не буде української держави. Це повинні знати всі керівники держави», - заявив він

«Армія ж сильна не стільки зброєю, скільки духом, тому що дух завжди перемагає», - додав Патріарх Філарет.

Меморіальна стела «Захиснику Вітчизни» присвячена Героям наших днів - солдатам і сержантам, офіцерам і генералам – всім, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає нашу Україну та тим, хто героїчно за неї загинув у війні 2014 року. Участь у її відкритті взяли: міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, керівний склад Міністерства оборони України, а також Генеральний штаб Збройних Сил України, представники міської та районної влади, ветеранських та громадських організацій, науково-педагогічні працівники та слухачі університету, повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.