• Головна
  • Новини
  • У Києві сьогодні говоритимуть як проповідувати у місцях позбавлення волі...

У Києві сьогодні говоритимуть як проповідувати у місцях позбавлення волі

02.12.2014, 09:43
У Києві сьогодні говоритимуть як проповідувати у місцях позбавлення волі - фото 1

Мета конференції, що проходитиме 2 грудня за участю науковців, представників Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», Державної пенітенціарної служби України – формувати бачення автентичного служіння християн в тюрмах через аналіз історії та сучасності.

проповідь.jpgМета конференції, що проходитиме 2 грудня за участю науковців, представників Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», Державної пенітенціарної служби України – формувати бачення автентичного  служіння християн в тюрмах через аналіз історії та сучасності.

Організатори конференції: Пенітенціарне душпастирство УГКЦ, Українська міжконфесійна християнська місія «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», Державна пенітенціарна служба України, Релігійний інститут святого Томи Аквінського

Як наголошують організатори, покарання – це не тільки захист громадського порядку і запорука безпеки людей, а й знаряддя виправлення злочинця – виправлення, яке за певних умов набуває моральної цінності спокути. Пенітенціарна ідея, як основа розбудови системи справедливості, своїм походженням зобов’язана християнству. Саме каяття (poenitentia - лат.) визначило головну суть і назву ідеї. В’язничне служіння є великою нагодою для наближення Церков у спільному свідченні Христа. Сучасна християнська місія у тюрмах здійснюється в атмосфері братнього співслужіння представників християнських Церков і деномінацій. Аналіз української історії цього служіння мав би стати основою розвитку сучасного пенітенціарного душпастирства. Проанонсував конференцію Департамент інформації УГКЦ.