• Головна
  • Новини
  • Пастори ВСЦ ЄХБ обговорили місію Церкви в умовах війни та участь християн у збройних конфліктах...

Пастори ВСЦ ЄХБ обговорили місію Церкви в умовах війни та участь християн у збройних конфліктах

27.11.2014, 10:33
Пастори ВСЦ ЄХБ обговорили місію Церкви в умовах війни та участь християн у збройних конфліктах - фото 1
«Церква в умовах війни» – ця тема була порушена на дводенній Всеукраїнській пасторській конференції ВСЦ ЄХБ 20-21 листопада 2014 р. Зустріч зібрала понад 500 служителів, представників з усіх областей України, у тому числі й значну кількість зі східних областей, а також і Криму.

«Церква в умовах війни» – ця тема була порушена на дводенній Всеукраїнській пасторській конференції ВСЦ ЄХБ 20-21 листопада 2014 р. Зустріч зібрала понад  500 служителів, представників з усіх областей України, у тому числі й значну кількість зі східних областей, а також і Криму.

ЄХБ.jpg

На думку керівників євангельсько-баптистського братства в Україні, запропонована тема відповідає найважливішим потребам сучасності, що має суттєве значення для Церкви. «Таємниця беззаконня і дух антихриста прокладають собі шлях через впливових цього світу. З неймовірною силою відбувається дегуманізація людини, коли людині відмовляють в праві бути людиною, коли в ній не бачать образу Божого. І в цих умовах ми по-особливому переживаємо за спасіння душі людини» – наголосив перший заступник голови Ігор Бандура.

Перша підтема була запропонована пастором, дослідником історії та богослов’я євангельсько-баптистського братства Сергієм Санніковим у площині «Війна і миротворчість. Участь християн у збройних конфліктах».

ЄХБ_2.jpg

Щодо участі християнина у збройних конфліктах служитель наголосив: «Тут не можна заховатися за помісну церкву, за братерство, за Союз, – необхідно кожному особисто дати собі відповідь і прийти до чіткої позиції у цьому питанні. Немає правильної відповіді – є особиста відповідь.

Наступну підтему «Пасторська опіка життям церкви в розпорошенні» розглянув заступник голови ВСЦ ЄХБ Сергій Мороз. Головна ідея у цьому обговоренні полягала у тому, як залишатися пастором для тих членів помісної церкви, які залишилися на окупованій території і тих, які стали вимушеними переселенцями.

На зустрічі не оминули й юридичних питань, що стосуються військових зобов’язань і положень законодавства щодо захисту територіальної цілісності держави її громадянами.

На конференції йшлося також про «Війну інформаційну». Тарас Дятлик, керівник відділу розвитку освіти Євро-Азіатської акредитаційної асоціації (ЄААА), у висвітленні цієї теми зауважив: «Сьогоднішні інформаційні битви, свідками або мимовільними учасниками ми є, це не просто ідеологічні війни. Це продовження духовно-інформаційної війни». За словами доповідача, лише керованість Духом істини дасть можливість остаточно зупинити таку війну.

Другу частину теми «Інформаційна війна» у її сучасному вимірі продовжив віце-президент Асоціації «Духовне відродження» Михайло Черенков. Він розглянув що очікується від Церкви в умовах пропаганди, психологічного тиску, в умовах маніпуляції і насилля над свідомістю людини.

Богословсько-історичний огляд євангельського руху в періоди соціально-політичних потрясінь в Євразії для присутніх запропонував доктор філософії, ліценціат богослов’я Андрій Пузинін.

Гендиректор Слов’янської євангельської асоціації Дерек Максвел, що прибув на конференцію із Великобританії, порушив тему «Зцілення для нації».

Про християнську надію в непевні часи говорив заступник голови ВСЦ ЄХБ В’ячеслав Нестерук.

За повідомленням прес-служби  ВСЦ ЄХБ, активна участь служителів у дослідженні порушеної теми, в семінарах і позапрограмних обговореннях, свідчила про прагнення братів правильно орієнтуватися у сьогоденні, аби проставити влучні акценти і мати змогу ефективно звершувати довірене служіння.