• Головна
  • Новини
  • У Національній філармонії священики та митці організували благодійний концерт для поранених з АТО...

У Національній філармонії священики та митці організували благодійний концерт для поранених з АТО

22.10.2014, 12:26
У Національній філармонії священики та митці організували благодійний концерт для поранених з АТО - фото 1
В подальшому організатори планують проведення інших мистецьких заходів для залучення більшого обсягу фінансів. Перші отримані гроші підуть на найбільш важкопоранених бійців у госпіталях Києва.

exklusiv.gifУ вівторок, 21 жовтня, в Національній філармонії України священики спільно з благодійниками та музикантами організували благодійний концерт та виставку картин. Мета заходу – зібрати кошти для лікування важкопоранених бійців з АТО.

Концерт.jpg

Концерт_2.jpg«Сьогодні важко робити і казати про щось світле. Але ми знаємо, що є ті, хто потребують нашої допомоги найбільше. Я вирішила допомогти чим зможу, присвятивши їм один зі своїх концертів. Концерт складатиметься з творів українських композиторів. При цьому всі вилучені кошти підуть на операцію пораненому бійцю з АТО, який терміново її потребує, а згодом і на протез», - заявила народна артистка Євгенія Басалаєва.

Ініціаторами благодійництва став Суверенний рицарський орден Христа Спасителя, Євгенія Басалаєва разом з управлінням Національної філармонії, а також Відділ соціального служіння УПЦ Київського Патріархату.

Радченко.jpgГенерал-полковник Юрій Радченко, представник ордену Христа Спасителя, не раз відвідував зону АТО. Зараз він максимально допомагає пораненим військовим і тому організував не лише благодійний концерт, а й виставку картин та фотографій українських митців у холі філармонії. Всі кошти від продажу творів так само підуть на лікування.

«В ці часи, коли війна триває, ми маємо звертатись до світлого. Мистецтво як ніколи може мобілізувати усі душевні ресурси та підняти дух бійців. І якщо сила мистецтва може допомогти ще й фінансово, то ми максимально долучатимемось до подібних заходів», – додав представник УПЦ КП о. Сергій Дмитрієв.

 

Концерт3.jpgВ подальшому організатори планують проведення інших мистецьких заходів для залучення більшого обсягу фінансів. Перші отримані гроші підуть на найбільш важкопоранених бійців у госпіталях Києва.