• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) розпочала збір коштів на підтримку української армії...

УПЦ (МП) розпочала збір коштів на підтримку української армії

01.05.2014, 11:44
УПЦ (МП) розпочала збір коштів на підтримку української армії - фото 1
Раніше глава військового відділу УПЦ (МП) благословив українців на захист країни від зазіхань російської армії.

УПЦ_(МП)_армія.jpgСинодальний відділ УПЦ (МП) по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями оголосив збір коштів для матеріальної підтримки армії України. Голова відділу митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич ) актуалізував збір коштів на тлі агресії Росії проти України,  повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт сайт відділу.

Митрополит Августин зазначив, що протягом 20 років єпархіальні військові священики співпрацюють зі Збройними Силами України і весь час бажають воїнам, щоб їм ніколи не довелося практично використовувати зброю. "Однак сьогодні відбулося так, що Україна опинилася на порозі війни, і тут суспільство побачило сувору реальність : в Армії існує маса проблем і труднощів, в першу чергу матеріальних".

17 квітня владика Августин звернувся до правлячих архиєреїв УПЦ, єпархіальних військових священиків , віруючих Української Православної Церкви (МП), в тому числі бізнесменів, меценатів і громадсько-політичних діячів, а також до всіх людей доброї волі із закликом підтримати українську армію.

На сайті військового відділу УПЦ (МП) оприлюднений банківський рахунок, на який можна перераховувати допомогу:

 р / с 26007316836 , АТ « Райффайзен Банк Аваль», МФО 380805, ЄДРПОУ 22208244, Управління Білоцерківської єпархії УПЦ, з позначкою «на підтримку військовослужбовців ЗС України».

"Кожен священик, який у рамках діяльності нашого Відділу відвідує військові підрозділи, точно знає, які потреби вони мають і що нині для них є актуальним і першочерговим, – зазначив митрополит Августин. – Це дозволить нам організувати саме адресну допомогу нашому війську".

Раніше глава військового відділу УПЦ (МП) благословив українців на захист країни від зазіхань російської армії.

 Один зі священнослужителів УПЦ (МП), що допомагає українським військовим, протоєрей Сергій Дмитрієв, керівник Відділу соціального служіння та благодійності Херсонської єпархії  розповів, як у духовенства УПЦ змінюється уявлення про Росію після її вторгнення в Україну.