• Головна
  • Новини
  • Морські піхотинці з Феодосії, які до останнього тримали оборону, зустрілися з Патріархом Філаретом...

Морські піхотинці з Феодосії, які до останнього тримали оборону, зустрілися з Патріархом Філаретом

02.04.2014, 10:50
Морські піхотинці з Феодосії, які до останнього тримали оборону, зустрілися з Патріархом Філаретом - фото 1
Патріарх подякував воїнам за стійкість та мужність у відстоюванні національних інтересів та закликав завжди стояти на боці правди, на боці Бога.

До Київської Патріархії на зустріч з Патріархом Філаретом 1 квітня 2014 року прибув батальйон морської піхоти (Феодосія). Це той батальйон, який до останнього тримав оборону в окупованому російськими військами Криму і останнім покинув півострів. Воїни, не дивлячись на недавнє повернення з фактичного полону, вже готові вирушити до місця своєї постійної дислокації.

DSC_w.gif

Патріарх подякував воїнам за стійкість та мужність у відстоюванні національних інтересів та закликав завжди стояти на боці правди, на боці Бога:

«Ви повинні знати, що є Бог, який завжди стоїть на боці правди. Тому Він з нами, бо з нами правда. Ми захищаємо правду, захищаємо свою Батьківщину. Головне не те, що світ засуджує агресію проти України, а те, що Бог бачить цю неправду і покарає, обов’язково покарає. І ви будете ще свідками.

Хоч наша армія була доведена до жалюгідного стану, але український народ її підсилить і вона буде достойно захищати свою територію. Чужого ми не хочемо, але й свого не віддамо. Тому Церква тепер не тільки молиться за військо, а допомагає матеріально».

Піхотинці, користуючись нагодою, розповіли Патріарху про свої потреби.

Патріарх закликав Боже благословення на військо та подарував ікони святої вмц. Варвари та молитвослови, сказавши: « У вас будуть різні обставини і смерть може бути несподіваною, тому нехай свята великомучениця Варвара захищає вас». Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії.