• Головна
  • Новини
  • Військові душпастирі відзначили мужність і героїзм української армії...

Військові душпастирі відзначили мужність і героїзм української армії

05.03.2014, 12:01
Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України закликала усіх громадян України згуртуватися, підтримувати та допомагати один одному у справі протидії російським загарбникам.

Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України закликала усіх громадян України згуртуватися, підтримувати та допомагати один одному у справі протидії російським загарбникам.

У Зверненні до особового складу військових формувань України та їхніх родин ієрархи Церков відзначили мужність, витримку та честь захисника Вітчизни, які виявляють українські воїни, безстрашно стримуючи російські війська в Криму, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Через свавілля керівництва Російської Федерації ми опинилися на порозі братовбивчої війни. Брат постав проти брата. Військовослужбовці російської армії і флоту сьогодні знехтували законами Божими й людськими і вказують як нам жити”, – заявили представники українських Церков, відповідальні за душпастирську опіку Збройних Сил України.

Вони пригадали українським воїнам: “Ви стоїте на своїй землі, за свій народ і країну. Моральна перевага на нашому боці”.

“З неба на вас дивляться мільйони вояків, які віддали своє життя за те, щоб сьогодні Україна була незалежна і вільна. З сивої давнини вони здобували для нас право називатися українцями. Не зганьбіть це право і ви!” – зауважили ієрархи Церков.

Вони запевнили військовослужбовців у тому, що священнослужителі і вірні українських Церков моляться за них, їх сім’ї, за єдність народу, за краще майбутнє держави. 

“Божа і людська підтримка роблять нас незламними. Нехай Всевишній дасть вам сили вистояти у цьому протистоянні, не втратити гідність і честь, адже кожному доведеться відповідати за власні вчинки перед Небесним Суддею”, – зауважили військові душпастирі.

Від імені Ради при Міноборони України звернення підписав представник Всеукраїнського Союзу Церков ЄХБ Михайло Андрашко та представник Синодального управління УПЦ КП підполковник Ігор Гриб.

Довідка: Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України утворена у квітні 2009 року та у своєму складі включає представників найбільший конфесій, вірні яких несуть військову службу: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом), Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів, Духовного управління мусульман України.