• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) організували у Лаврі екскурсію для військових аташе країн НАТО та Росії...

Священнослужителі УПЦ (МП) організували у Лаврі екскурсію для військових аташе країн НАТО та Росії

16.05.2013, 10:43
Священнослужителі УПЦ (МП) організували у Лаврі екскурсію для військових аташе країн НАТО та Росії - фото 1
Києво-Печерську Лавру 15 травня відвідали військові аташе посольств Росії, Чехії, Словаччини, Румунії, Польщі та Італії, а також представники вітчизняних Збройних Сил та правоохоронних органів.

IMG_6436.jpgКиєво-Печерську Лавру 15 травня відвідали військові аташе посольств Росії, Чехії, Словаччини, Румунії, Польщі та Італії, а також представники вітчизняних Збройних Сил та правоохоронних органів.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Голова Синодального відділу УПЦ (МП) із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич) відслужив подячний молебень у Стефанівському приділі Успенського собору монастиря.

Згодом разом із намісником монастиря митрополитом Вишгородським і Чорнобильським Павлом (Лебедем) він провів екскурсію територією Києво-Печерської Лаври.

Владика Павло, звертаючись до гостей, зазначив, що Києво-Печерська Лавра — це визначна святиня не лише для українського народу, але й для віруючих людей з багатьох країн світу.

Насамкінець військових аташе посольств іноземних країн, а також українських військовослужбовців і правоохоронців привітав Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній (Паканич). Він сказав, що робота з військовими та правоохоронцями є одним із найважливіших напрямків діяльності Православної Церкви в Україні.

А архиєпископ Августин, у свою чергу, коротко розповів офіцерам про роки строкової служби митрополита Антонія у військах Протиповітряної оборони.

Керуючий справами УПЦ (МП) благословив офіцерів іконами святителя Миколая Чудотворця.