• Головна
  • Новини
  • Начальник Генштабу Білорусі ознайомився з капеланським служінням греко-католиків...

Начальник Генштабу Білорусі ознайомився з капеланським служінням греко-католиків

05.04.2013, 13:44
Начальник Генштабу Білорусі ознайомився з капеланським служінням греко-католиків - фото 1
Гарнізонний храм Петра і Павла у Львові 4 квітня відвідала військова делегація на чолі з начальниками Генеральних штабів Збройних сил України та Республіки Білорусь.

IMG_4024-o.jpgГарнізонний храм Петра і Павла у Львові 4 квітня відвідала військова делегація на чолі з начальниками Генеральних штабів Збройних сил України та Республіки Білорусь.

Про це РІСУ повідомили у Центрі Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Білоруське військове представництво очолив начальник Генерального штабу збройних сил – перший заступник Міністра оборони Республіки Білорусь генерал-майор Петро Тихоновський. До складу делегації також увійшли генерали та офіцери генштабу Республіки Білорусь.

Україну представляла робоча група генералів та офіцерів під керівництвом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Володимира Замани. До складу української делегації також увійшли начальник Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук та начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України генерал-майор Леонід Голопатюк.

Настоятель Гарнізонного храму та голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус зустрів гостей та провів екскурсію, знайомлячи учасників делегації з історією та сьогоденням величної святині. о. Степан наголосив, що собор Петра і Пала є першим гарнізонним храмом в Україні, який відроджений великою мірою руками військовослужбовців. За сприянням начальника Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, курсанти Академії допомогли перевезти книжкові фонди бібліотеки ім. Стефаника НАН України та підготувати храм до Богослужінь, душпастирства.

Начальник Генерального штабу збройних сил Білорусії генерал-майор Петро Тихоновський висловив своє задоволення від відвідин гарнізонної святині, де він відчув дух молитви та атмосферу близької Божої присутності. Головнокомандуючі України та Білорусі помолились за Збройні сили своїх держав та цим засвідчили важливість Церкви як важливого виміру життя військовослужбовців.

На завершення відвідин настоятель вручив гостям пам’ятні подарунки. У свою чергу генерал-майор Петро Тихоновський на знак вдячності передав для храму зображення гербу Збройних сил Республіки Білорусь.