• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ моляться за в’язнів, за постраждалих від злочинів та їх родини...

В УГКЦ моляться за в’язнів, за постраждалих від злочинів та їх родини

04.03.2013, 10:05
З нагоди Дня пастирської турботи і молитви за в’язнів владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України звернувся до духовенства та вірних УГКЦ.

З нагоди Дня пастирської турботи і молитви за в’язнів владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України звернувся до духовенства та вірних УГКЦ. У зверненні, яке поширив Департамент інформації УГКЦ, наголошується на тому, що у Рік віри УГКЦ своєю місією підкреслює важливість несення надії тим особам, «котрі живуть із почуттям порожнечі та втрати сенсу життя, у темряві розпачу та відчуження».

«Ми це робимо не лише для плекання добродійності парафіяльних спільнот під час посту, але також для кращого усвідомлення нашого стану та відношення до в’язнів. Цього дня в храмах читається притча про блудного сина, яка навчає чеснот покаяння і прощення. Із цієї Господньої притчі ми повинні усвідомити, що наша віра через Господа Ісуса Христа повинна стати радістю примирення і життя в любові між винуватцями і покривдженими», -– йдеться у зверненні.

Єпископ закликав усіх мирян та духовенство УГКЦ нести релігійну та людську підтримку в’язням і молитися за постраждалих від наслідку злочинів та за їхні родини.