• Головна
  • Новини
  • Рівноапостольного князя Володимира УПЦ (МП) проголосила покровителем українського війська...

Рівноапостольного князя Володимира УПЦ (МП) проголосила покровителем українського війська

31.07.2012, 10:22
Рівноапостольного князя Володимира УПЦ (МП) проголосила покровителем українського війська - фото 1
У рамках святкування Дня Хрещення 28 липня Київської Русі у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі УПЦ (МП) звершила чин проголошення святого рівноапостольного князя Володимира небесним покровителем Збройних сил України.

Святий Володимир - покровитель ЗСУУ рамках святкування Дня Хрещення 28 липня Київської Русі у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі УПЦ (МП) звершила чин проголошення святого рівноапостольного князя Володимира небесним покровителем Збройних сил України.

Як повідомляє офіційний сайт цієї Церкви, з проханням про проголошення небесного покровителя ЗСУ до них зверталися віруючі військовослужбовці та особисто Начальник Генштабу Збройних сил України.

Спеціально до цієї події, з благословення Митрополита Володимира, в іконописній майстерні Лаври написали велику ікону святого рівноапостольного князя Володимира, яку по закінченню Літургії освятив Предстоятель УПЦ (МП).

В урочистостях взяли участь перший заступник міністра оборони України О. М. Олійник, заступник директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України О. С. Смірнов, представники Генерального штабу ЗСУ, віруючі військовослужбовці.

У подальшому (у вересні – грудні 2012 року) планується, за погодженням з Міністерством оборони України, проведення Всеукраїнського військово-християнського хресного ходу з іконою та мощами святого рівноапостольного князя Володимира з відвіданням військових гарнізонів та військових частин України.