До Люрду на паломництво вирушили українські військовики

08.05.2012, 12:53
До Люрду на паломництво вирушили українські військовики - фото 1
Зі Львова до всесвітньовідомого чудотворного місця Люрд, що на Півдні Франції, вирушила офіційна делегація українських військовиків. Міжнародне військове паломництво розпочалося 6 травня в гарнізонному храмі Святих Петра і Павла.

ЛюрдЗі Львова до всесвітньовідомого чудотворного місця Люрд, що на Півдні Франції, вирушила офіційна делегація українських військовиків. Міжнародне військове паломництво розпочалося 6 травня в гарнізонному храмі Святих Петра і Павла.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, урочисту Літургію для прочан очолив владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур. У Богослужінні взяли участь представники МО України на чолі з керівником делегації п-ком Володимиром Нікітенком, представники Внутрішніх військ МВС України, Державної прикордонної служби, курсанти Львівської академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного Збройних Сил України та Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства у силових структур України.

Владика Михайло під час проповіді наголосив, що делегація від України відвідує вже 17 разів поспіль землю, де відбулося об’явлення Пресвятої Богородиці.

Делегація військовиків вирушає з України, прямуючи через українські осередки, що знаходяться в Польщі, Чехії, Німеччині, Італії та інших країнах, де є чисельна українська громада. 16 травня делегація візьме участь в аудієнції Папи Бенедикта XVI.

11 травня, о 16.00, відбудеться урочисте відкриття паломництва біля гроту Святої Бернадетти в м. Люрд.