УГКЦ побажала «афганцям» сильного духу і правдивої віри

15.02.2012, 15:39
УГКЦ побажала «афганцям» сильного духу і правдивої віри - фото 1
Воїнам-«афганцям» та сім’ям полеглих побратимів владика Михаїл побажав здоров’я, сильного духу і правдивої віри.

єпископ Михаїл (Колтун)До учасників бойових дій від імені Української Греко-Католицької Церкви у день виводу військ із Афганістану звернувся єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Воїнам-«афганцям» та сім’ям полеглих побратимів владика Михаїл побажав здоров’я, сильного духу і правдивої віри.

«У ці дні Церква особливо молиться за вас та за ваших рідних і близьких, за тих, кого вже немає з нами, а також за дружин, дітей, родини та сім’ї, котрі втратили своїх синів, чоловіків, батьків», - цитує слова єпископа сайт Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Головний війсковий капеллан УГКЦ зазначив, що українці не з власної волі брали участь у бойових діях по всьому світу. Чимало з них навіки залишились лежати у чужих землях.

«Відвагу і мужність людських вчинків у бойових умовах завжди супроводжує гірка статистика втрат і страждань. Вихідці з України брали участь у війнах та військових конфліктах у 26-и країнах світу, в кожній з яких ви пережили випробування, зберігши людську гідність у складних умовах війни. На жаль, рішення політиків, на підставі яких ви брали участь у бойових діях, не завжди співпадали з вашими власними переконанням», - зауважив владика.

«Окремою сторінкою в літописі цих подій постає війна в Афганістані. Близько 160 000 українців взяли участь у війні. 3360 загиблих, 8000 поранених – ось неповний перелік жертв війни в Афганістані. Її наслідки ми відчуваємо й сьогодні», - додав єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.