• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) вивчав досвід війського капеланства у Росії...

Архиєпископ УПЦ (МП) вивчав досвід війського капеланства у Росії

11.11.2011, 12:24
Голова синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами архиєпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич) два дні поспіль обговорював з військовими умови співпраці між армією і Церквою та вивчав зарубіжний досвід капеланства в ЗС.

Голова синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами архиєпископ Львівський і Галицький Августин два дні поспіль обговорював з військовими умови співпраці між армією і Церквою та вивчав зарубіжний досвід капеланства в ЗС.

За інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), 9 листопада у Києво-Печерській лаврі владика Августин зустрівся із начальником Генерального штабу ЗС України генерал-полковником Григорієм Педченком. У ході розмови військовик відзначив вклад Церкви у справі зміцнення духовності українського війська, подякував керівництву УПЦ за турботу та побажав якнайшвидшого одужання Митрополитові Володимиру.

А напередодні, 8 листопада, архиєпископ Львівський і Галицький відвідав Росію. У Москві владика Августин, зокрема, ознайомився з роботою військового духовенства у Збройних Силах Російської Федерації та підбором священиків для військових формувань.