• Головна
  • Новини
  • Розпочався XIII Всесвітній конгрес Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства (ICCPPC)...

Розпочався XIII Всесвітній конгрес Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства (ICCPPC)

29.08.2011, 09:34
УГКЦ є дісним членом ICCPPC з 2007 року.

Конгрес відбувається в Яунде, Камерун, в Католицькому університеті Центральної Африки (UCAC), з 27 серпня по 1 вересня 2011 року. Дійсними членами організації є представники 118 країн світу. Тема конгресу: «Справедливість, мир та примирення», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Місце проведення Конгресу було обрано з метою особливої підтримки та зміцнення африканських священиків у в’язничному служінні, щоб ініціювати деякі довгострокові проекти для цієї мети. Особливий акцент буде зроблено на питанні сім'ї, на проекти по наданню допомоги дітям ув'язнених. Приклади гарної практики буде використовуватися спільно з метою ініціювання аналогічних проектів в інших країнах.

У процесі підготовки до XIII Міжнародного конгресу на січневій конференції в Римі було опрацьовано пропозиції щодо змін статуту організації для узгодження його з канонічним правом Церкви. Також було обрано кандидатів від Європейського регіону для керівництва ICCPPC.

Чільні представники в’язничного душпастирства європейських країн виступили з доповідями про розвиток опіки у пенітенціарній сфері у своїх країнах. Україна була представлена двома делегатами: від Синоду Єпископів УГКЦ – о. Костянтином Пантелеєм, від Конференції Єпископів РКЦ в Україні – о. Гжегожем Драусом. УГКЦ є дісним членом ICCPPC з 2007 року.