• Головна
  • Новини
  • УПЦ для офіцерів Збройних Сил України у вересні організовує Військове паломництво на Святу Землю...

УПЦ для офіцерів Збройних Сил України у вересні організовує Військове паломництво на Святу Землю

16.08.2011, 09:48
В програму паломництва входить відвідування християнських святинь Єрусалиму, Вифлеєму, Галілеї, підйом на гору Фавор та Синай.

З благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира Синодальний відділ Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України з 25 вересня по 2 жовтня 2011 проведе паломницьку поїздку для офіцерів Збройних Сил України на Святу Землю, приурочену до свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Підчас паломництва планується відвідати православні святині Святої Землі та гори Синай.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ, відвідування святих місць є невід’ємною часткою духовного життя для кожного християнина, адже паломництво дає віруючому можливість отримати невимовну допомогу Господа, доторкнутися до найвеличніших святинь.

Синодальний військовий відділ УПЦ неодноразово проводив паломництва військових до Святих місць України, але можливість відвідати Святу Землю з’явилася вперше. Як йдеться у повідомленні, це стало можливим завдяки сприянню низки державних та громадських установ та організацій, як в Україні, так і в Ізраїлі. Завдяки такій підтримці, загальна вартість поїздки, враховуючи переліт та проживання значно нижча ніж в агентствах, які організують поїздки до Святої Землі.

В програму паломництва входить відвідування християнських святинь Єрусалиму, Вифлеєму, Галілеї, підйом на гору Фавор та Синай. 

27 вересня паломники візьмуть участь у святковому богослужінні Патріарха Ієрусалимського Феофіла на Гробі Господньому на честь свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Духовну опіку над паломниками здійснюватиме Голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архиєпископ Львівський і Галицький Августин та два священики Відділу, які до того ж є офіцерами.

Також у програму поїздки входять відвідування фортеці Массада в Юдейській пустелі та музею Голокосту.