• Головна
  • Новини
  • Перша міжнародна конференція православного духовенства обговорює питання душпастиртва у місцях позбавлення волі...

Перша міжнародна конференція православного духовенства обговорює питання душпастиртва у місцях позбавлення волі

13.05.2011, 10:18
Перша міжнародна конференція православного духовенства обговорює питання душпастиртва у місцях позбавлення волі - фото 1
З благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи 12-14 травня проводить Міжнародну конференцію православного тюремного духовенства.

konf_zbroya.jpgЗ благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи 12-14 травня проводить Міжнародну конференцію православного тюремного духовенства.

Як йдеться у повідомленні офіційного сайту УПЦ, це перше зібрання православного духовенства, яке опікується місцями позбавлення волі в міжнародному форматі. В роботі цього міжнародного форуму беруть участь тюремне духовенство з Росії, Білорусі, Польщі, Болгарії, Румунії, Бельгії, а також інших країн.

Головною метою конференції є обговорення важливих питань пастирського служіння в місцях позбавлення волі, а також реабілітація засуджених, духовно-пастирська робота з персоналом установ виконання покарань, взаємодія з капеланами інших релігій та конфесій.

За словами організаторів, конференція покликана чітко окреслити проблеми, які існують у духовному вихованні ув’язнених України, популяризувати наявні позитивні методи роботи тюремних капеланів, продемонструвати світові прагнення та досягнення України відповідати стандартам існуючим у світі у справі забезпечення прав людини. При цьому передбачається, що зарубіжні учасники ознайомлять присутніх із своїми напрацюваннями, а самі ознайомляться із унікальним українським досвідом, який можна застосовувати за кордоном.

Проведення конференції покликане сприяти координації роботи між Українською Православною Церквою, міжнародними капеланськими мережами, благодійними організаціями та відповідними органами державної влади України.