• Головна
  • Новини
  • Християни-військовослужбовці та правоохоронці спільно помолилися за єдність християн...

Християни-військовослужбовці та правоохоронці спільно помолилися за єдність християн

26.01.2011, 09:03
У храмі Св. Василія Великого в Києві в рамках Тижня молитов за єдність християн 25 січня відбулася спільна молитва християн-військовослужбовців та правоохоронців.

У храмі Св. Василія Великого в Києві в рамках Тижня молитов за єдність християн 25 січня відбулася спільна молитва християн-військовослужбовців та правоохоронців. За повідомленням УНІАН-релігії, участь в екуменічній молитві взяли представники Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

Рада у справах душпастирської опіки була утворена за ініціативою Міністерства оборони України як консультаційно-дорадчий орган при Міністерстві на підставі Меморандуму про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України, підписаного 10 листопада 2008 року між Міністерством та уповноваженими представниками конфесій.

На сьогодні до складу Ради входять 7 релігійних об’єднань: Українська Православна Церква, Українська Православна Церква Київський Патріархат, Українська Греко-Католицька Церква, Римо-Католицька Церква в Україні, Всеукраїнський союз об’єднань євангельських християн-баптистів, Українська Автокефальна Православна Церква та Духовне управління мусульман України.


Молитва за єдність християн проходить уже вчетверте. Раніше у заході брали участь офіцери та солдати Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій.