В УГКЦ створять єдиний реєстр капеланів цієї Церкви

11.12.2010, 11:26
Четвертий Всеукраїнський з’їзд головних військових капеланів УГКЦ відбувся у Донецьку. Учасники з’їзду обговорили важливі питання, що дало змогу окреслити чіткий план праці капеланів на наступний рік.

Четвертий Всеукраїнський з’їзд головних військових капеланів УГКЦ відбувся у Донецьку. Учасники з’їзду обговорили важливі питання, що дало змогу окреслити чіткий план праці капеланів на наступний рік.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, одною з основних тем доповідей, що прозвучали на з’їзді, був зокрема звіт про діяльність Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України (о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту). Доповідь «Про нові виклики душпастирства військовослужбовців» представив полковник Руслан Коханчук, старший офіцер відділу роботи з громадськими та релігійними організаціями Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

Учасники обговорили проект концепції душпастирської опіки військовослужбовців, що був розроблений членами Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Капелани зазначили, що така концепція є дуже потрібною та важливою для плідного душпастирського служіння в Збройних Силах України.

Учасникам з’їзду презентували нещодавно видану книгу «Тріумф серця», що відображає діяльність військових душпастирів станом на сьогодні. У виданні представлена праця багатьох капеланів – учасників Четвертого Всеукраїнського з’їзду.

Завершився з’їзд Архиєрейською Літургією в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Донецьк, яку очолив Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський. У своїй проповіді він звернувся до військовослужбовців та правоохоронців, наголосивши, капеланське служіння є потрібне сьогоднішньому військовослужбовцеві.

Основні рішення, що були прийняті на з’їзді:

  • Створення єдиного реєстру капеланів УГКЦ;
  • Створення програми тематичних заходів на 2011 рік (задля дотримання загального напрямку праці усіма капеланами єпархій та екзархій України);
  • Проведення Третього військового паломництва в Зарваницю у вересні 2011 р. Гасло заходу - «До Бога через Батьківщину» (беручи до уваги святкування 20-ї річниці Незалежності України).